Forøvelse til salto for de mindste med børnetrampolin

Børnetrampoliner kan være svære at bruge for de mindst, for selvom de kan hoppe op i trampolinen, er dugen så lang, så de ofte bliver nødt til at hoppe to gange.

Denne øvelse afhjælper ikke denne udfordring, men den hjælper gymnasterne til at få lavet en rulle, og med lidt øvelse, kan hænderne undlades i nedspringsmåtten, så vi kommer tættere på en salto.

Først sættes 2 lange bænke op på den høje ende af børnetrampolinen med træet under skummet så børnene ikke kan slå sig.

Så løftes en nedspringsmåtte op på bænkene. Hvis nedspringsmåtten er meget blød og vil synke ned mellem bænkene, kan der rulles en rullemåtte over bænkene inden nedspringsmåtten kommer på.

Nu kan gymnasterne lave tilløb og eventuelt indspring i trampolinen. Hvis gymnasterne løber op i trampolinen er det også fint, for det er ikke selve indspringet der er vigtigt i denne øvelser.

Gymnasten sætter hænderne i nedspringsmåtten og laver en rulle.

Ved at sætte bænkene op på trampolinen, får vi hævet nedspringsmåttens start, og får fald på, hvilket gør det nemmere at lave rullen.

Gymnasten får lov til at mærke trampolinen og vil hurtigt få mere og mere effekt ud af trampolinen så der kommer mere fart på rullen.

Man kan eventuelt tilføje en ekstra nedspringsmåtte, en den af skumplinten, en kile eller lignende for at tvinge gymnasten til at søge højere op med hænderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *