Gør ophop øvelser mere sjove og spændende

Da jeg selv trænede gymnastik var ophop noget af det mest kedelige jeg kunne blive sat til at lave. Det er jeg ret overbevist om at der er mange gymnaster der er enige med mig i.

Jeg mener stadig at der er noget godt i ophop, da vi får trænet tilløb, indspring, samt at søge højt op i springet.

Men da jeg selv syntes at ophop øvelsen er kedelig, vil jeg meget gerne kunne træne nogen af de samme ting, men hvor træningen blev lidt sjovere og mere spændende.

Ved at flytte fokus væk fra ophoppet og over på noget andet, kan man ændre det kedelige til noget sjovt.

En opstilling med en nedspringsmåtte under en basketballkurv, en trampolin foran og en basketball i hånden på gymnasten, og så er der fokus på basketball og kurv, mens man bliver nødt til at få styr på tilløb, indspring og ophop for at komme i nærheden af kurven.

Jo højere man springer, jo nemmere bliver det at score, og hvis man springer med nok kraft kan man også komme til at dunke. Så der skal nok blive gjort en ekstra indsats for at få tilløb, indspring og ophob til at blive bedre.

Så kan man altid bruge lidt tid senere på at gøre ophoppet lidt mere elegant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *